10 jaar service-garantie

Eerlijk advies

advies tot realisatie

10 jaar service-garantie

Eerlijk advies

advies tot realisatie

Fulltime,
Putten

Vacature

Solar Engineer

Heb jij uitgebreide technische kennis van én ervaring in het plaatsen van zonnepanelen? Mooi, dan zijn wij op zoek naar jou. Niet om het dak op te gaan, wél om je kennis en ervaring te delen met collega’s en de kwaliteit en technische haalbaarheid van onze orders te waarborgen. Voor de functie van Solar Engineer zoeken wij een doorgewinterde (ex)monteur die toe is aan zijn of haar volgende carrièrestap. Hierbij hoef je dus geen stap meer op het dak te zetten, maar doe je je werk vanaf kantoor en het magazijn met collega’s van het technische team.

Wat ga je doen:

Het is een nieuwe functie binnen Atlas Power. Er is dan ook genoeg ruimte om deze naar eigen inzicht in te vullen. Maar in hoofdlijnen komt het in de basis hierop neer:

 • Aan jou de taak om verkochte installaties te controleren op technische haalbaarheid – je controleert bijvoorbeeld of het kabelverloop mogelijk is, alle benodigde materialen op de materiaallijst vermeld staan en of de installatie technisch haalbaar is. Klopt het stringplan? Is de AC verdeling correct? Staan de scope 12 projecten klaar?
 • Je geeft technische ondersteuning aan collega’s – jij bent dé go-to als monteurs een technisch probleem hebben. Ze kunnen jou en jouw technische team bellen als ze vragen hebben en het is jouw doel om te zorgen dat de installatie in één keer goed en werkbaar opgeleverd wordt (First Time Right). De klus moet vandaag af, maar wel volgens onze kwaliteitsstandaard.
 • Je weet verkoopadviseurs op inspirerende wijze te stimuleren om de offertes tot in detail kloppend op te stellen – maar dan zónder in te leveren op efficiëntie. Dankzij jouw technische ervaring en kritische blik zijn alle offertes inclusief schouws picobello in orde waardoor er geen verrassingen zijn op de montagedag.
 • Jij doet de laatste check op orders en zet deze door naar het magazijn – je bent namelijk verantwoordelijk voor het bestellen van de benodigde onderdelen voor de diverse installaties. Je signaleert tijdig wat er besteld moet worden en handelt daarnaar, zodat het proces naar oplevering van de zonnepanelen zo soepel mogelijk verloopt.

Dit krijg je van ons:

 • Een functie voor 32 tot 38 uur (ja, dat is de max. bij ons) per week; 
 • Een bruto maandsalaris van €3.000 – €3.500 per maand (bij 38 uur), afhankelijk van je opleiding en werkervaring, excl. 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling volgens Cao Klein Metaal Techniek;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid tot het opbouwen van ADV
 • Een reiskostenvergoeding van 0,21 cent per km;
 • De lunch verzorgen wij – boterhammen smeren thuis hoeft dus niet meer;
 • Een laptop, telefoon en headset van de zaak, die je ook privé mag gebruiken; 
 • De gelegenheid om jezelf te ontwikkelen met cursussen en opleidingen; 
 • Niet geheel onbelangrijk: een hecht team waarbij we informeel met elkaar omgaan en waarmee we regelmatig vrijdagmiddagborrels, barbeques en andere uitjes organiseren.

Wie ben jij?

De installatietechniek van zonnepanelen kent geen geheimen meer voor jou. Je hebt dan ook:

 • Veel kennis van de installatietechniek van zonnepanelen; 
 • Minimaal 2 jaar ervaring als Monteur Zonnepanelen of als Engineer bij een technisch installatiebedrijf; 
 • Een streepje voor als je kennis hebt van Scope 12, NEN1010 en NEN3140 en kennis en ervaring hebt met 2solar; 
 • Je kunt datasheets lezen, goed interpreteren en erop anticiperen; 
 • En je weet collega’s van het technische team te inspireren en enthousiasmeren.

Doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt, dát vinden wij belangrijk. Wij zijn op zoek naar mensen die met ons mee durven en willen denken. Bij ons staat iedereen open voor feedback, van planner tot algemeen directeur en van adviseur tot monteur. Samen willen wij bouwen aan de toekomst van Atlas Power en dat doen we op een collegiale en informele manier.

Over Atlas Power

Atlas Power is in 2019 opgericht en gevestigd in Putten. Vanuit daar werken specialisten vanaf kantoor, maar ook door het hele land. Vol passie en veel ervaring (inmiddels al meer dan acht jaar in de sector) staan we iedere dag klaar om woningen te voorzien van zonnepanelen. Wij hebben grote ambities en willen volgend jaar verschillende business units ontplooien in Nederland.

Reageren: Klinkt dit als de ideale functie voor jou? Stuur dan een mail met je cv en motivatie naar onze HR-medewerker Serita via  hr@atlaspower.nl. Wie weet tot snel! 

PS: acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Waarom werken bij
Atlas power?

Een baan waarbij je zichtbaar resultaat levert en een lach op het gezicht van je klant kunt zetten. Dat klinkt goed, toch? Dit alles vind je bij Atlas Power. Kom je werken bij Atlas Power? Dan verzekeren wij jou van:

EEN AMBITIEUS EN

GEZELLIG TEAm

Je ambities combineren met plezier in je werk: dát kan bij Atlas Power. 

BIJDRAGEN AAN DUURZAAM NEDERLAND

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: hoe meer zonne-energie, hoe beter. Samen dragen we een steentje bij aan een schonere wereld.

EEN AFWISSELENDE WERKOMGEVING

Geen dag is hetzelfde wanneer je werkt voor verschillende klanten, dat maakt het werk bij Atlas Power zo speciaal.

Solliciteren

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.