Home Zakelijk Referenties Echt onderaan de streep heeft iedereen er profijt van

Echt onderaan de streep heeft iedereen er profijt van

- Wilco van de Pol, DSW Wasstraat klant Atlas Power

DSW Wasstraat

DSW Wasstraat is voor velen geen onbekende in de regio Nijkerk. Tegen lage tarieven kan je hier binnen no-time je auto laten reinigen. Deze kosten kunnen zo laag blijven, omdat Wilco, de eigenaar van DSW Wasstraat, ervoor heeft gekozen om de wasstraat geheel energie-neutraal te maken. Hij licht je graag toe waarom hij de overstap heeft gemaakt naar zonnepanelen.

“Pa je moet zonnepanelen op het dak doen”

Bij DSW Wasstraat zijn ze zeker niet het enige bedrijf waar de stroomkosten extreem zijn gestegen. Bij een van de twee meters liep het contract bij de energieleverancier af. Hierdoor stegen de maandelijkse kosten van 800 euro naar 2.200 euro. Een stijging van maar liefst 175%. En dan wordt er nog maar gesproken over één meter. Laat staan wanneer beide contracten af zouden lopen. De maandelijkse energiekosten zouden dan oplopen van 1.600 euro naar 2.800 euro.

Om dit te voorkomen kwam de zoon van Wilco, Daan, met het idee om zonnepanelen op het dak te leggen. Uiteindelijk is het namelijk het gunstigst om alle kosten zo laag mogelijk te krijgen. Het plaatsen van zonnepanelen draagt hieraan bij en was een van de eerste stappen richting een energie-neutrale organisatie.

Het besparen van energiekosten

De voornaamste reden waarom DSW Wasstraat zonnepanelen heeft laten plaatsen, is het besparen van energiekosten. Door de stijgende energiekosten lopen de rekeningen hoog op. Het plaatsen van zonnepanelen zorgt voor onafhankelijkheid van energiebedrijven. Hierdoor bespaar je maandelijks kosten op de energierekening. ‘Echt onderaan de streep heeft iedereen er profijt van. Aangezien de stroom niet meer te betalen is. Vroeger betaalde je maar iets en nu €0,63. Zonnepanelen zijn in dit geval de uitkomst.’

Binnen 2 jaar terugverdiend

‘We hebben nou totaal 134 zonnepanelen op het dak liggen. Van 500 Wattpiek per paneel. Met de blazers heb je in 1x een piek van 140 kilowatt. Dat moet wel goed verdeeld worden. We moeten uiteindelijk naar de 40.000 kilowatt totale opbrengst.’ De huidige verwachting van Wilco is dat de zonnepanelen bij DSW Wasstraat binnen 2 jaar terugverdiend worden. De investering die je maakt, is op deze manier makkelijk terug te verdienen. Iets waar iedere ondernemer wel van droomt.

Tegen de tijd dat deze klantcase werd opgenomen, lagen de zonnepanelen 6 weken op het dak. Binnen die 6 weken was de opbrengst al 13.500 kWh.

De resultaten van DSW Wasstraat

De voornaamste reden waarom DSW Wasstraat zonnepanelen heeft laten plaatsen, is het besparen van energiekosten. 

‘Echt onderaan de streep heeft iedereen er profijt van. Aangezien de stroom niet meer te betalen is. Vroeger betaalde je maar weinig en nu €0,63. Zonnepanelen zijn in dit geval de uitkomst.’ 

52.000 kWh opbrengst per jaar

Met een opbrengst van 52.000 kWh per jaar heeft DSW Wasstraat een energie-neutrale wasstraat.

134 Zonnepanelen

Een groot gedeelte van het dakoppervlak is gebruikt om 134 zonnepanelen te installeren.

2 jaar terugverdientijd

Neem je een zonnepanelen installatie af bij Atlas Power? Dan krijg je naast een advies op maat ook 10 jaar servicegarantie.

"Ze doen wat ze zeggen, dat is belangrijk"

Ook over de samenwerking is DSW Wasstraat zeer tevreden. ‘De service is belangrijk. Want bij Atlas Power doen ze wat ze zeggen.’ En dat was het meest belangrijk voor DSW Wasstraat. Open en eerlijke communicatie.

Je kan als ondernemer ook een partij in Groningen kiezen, maar als ondernemer in de regio, houdt Wilco ervan om het dicht in de buurt te houden. Dit zorgt er ook voor dat je de service krijgt, die je als ondernemer verdient. ‘Als er wat is, dat het opgelost wordt. Dat is het voordeel voor mij’.

Beoordelingen van onze klanten

Afgelopen donderdag zonnepanelen geplaatst. Alles volgens afspraak gemonteerd en afgehandeld.

Keurig op tijd.duidelijke communicatie.goed overleg.netjes gewerkt en opgeruimd.top service! Heel erg bedankt!we zien uit naar de zon(uren) 😉

We just had Atlas Solar Panel advisor in house. For a real honest advice l definitely recommend Atlas.The advisor has listened about and looked to the current situation.His conclusion was to wait until the battery is cheaper to purchase more panels. When or if the battery prices will drop down l will definitely contact Atlas Solar panels again. Thank you.

Goed en eerlijk advies. Goede prijs. Professionele en vriendelijke plaatsers.

100% tevreden. Geleverd zoals afgesproken. Vriendelijke installateurs die netjes werkten. Bij het aanleggen van de elektrische kabel waren er wat tegenslagen die ze prima oploste.

Buitengewoon professioneel geholpen van offertetraject tot nazorg. Installatieploeg: professioneel, net werk afgeleverd en nette monteurs.

Bel mij terug Liever even bellen om de mogelijkheden te bespreken? Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je binnen enkele uren terug.