Zonnepanelen zakelijk

Een investering die zich snel terugverdient.

Besparen op energiekosten

Het installeren van zonnepanelen levert ook op zakelijk vlak veel voordelen op. Een van de voornaamste redenen is het besparen van kosten op de energierekening. Je wekt met zonnepanelen namelijk 100% groene energie op. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat je zonnepanelen zichzelf vrijwel altijd terugverdienen. 

Maar het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen kan een complex project zijn. Je zult dan ook ongetwijfeld op veel vragen stuiten. Bijvoorbeeld welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor jouw gebouw, op welke subsidie je recht hebt en wat zonnepanelen jouw organisatie nu opleveren. Van advies tot aan subsidieaanvraag en installatie, bij Atlas Power helpen wij jouw organisatie graag de volgende stap te zetten!

 

Laat jouw besparing berekenen

De voordelen van zonnepanelen

Met een gemiddeld rendement van 15 tot 20% per jaar ben je binnen 5 tot 7 jaar volledig uit de kosten. Bij DSW Wasstraat is de terugverdientijd van 134 zonnepanelen zelfs maar 2 jaar. De meeste zonnepanelen van Atlas Power hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Omgerekend kan jij jouw investering dus tot wel 5 keer terugverdienen.  

Naast het besparen van kosten, profiteer je als ondernemer ook van de volgende voordelen: 

 

Belastingvoordeel

Omdat je btw van de panelen, maar ook de installatie kan terugvragen bij het doen van je bealstingaangifte. 

20 jaar afschrijven

Zonnepanelen mogen over een periode va 20 jaar worden afgeschreven. 

Verschillende subsidies

Door middel van een subsidie kan een bedrijf een vergoeding ontvangen voor stroom die aan het elektriciteitsnet wordt terugeleverd.

Klantcase: DSW Wasstraat

DSW Wasstraat is voor velen geen onbekende in de regio Nijkerk. Tegen lage tarieven kan je hier binnen no-time je auto laten reinigen. Deze kosten kunnen zo laag blijven, omdat Wilco, de eigenaar van DSW Wasstraat, ervoor heeft gekozen om de wasstraat geheel energie-neutraal te maken. Hij licht je graag toe waarom hij de overstap heeft gemaakt naar zonnepanelen.

 

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Veel ondernemers maken de keuze om te investeren in zakelijke zonnepanelen. Logisch ook, want na ongeveer 7 jaar ga je er juist geld op verdienen. De huidige subsidies maken het voor ondernemers alleen maar aantrekkelijker om de investering ook daadwerkelijk te doen. Vanuit de overheid zijn er verschillende fiscale voordelen en subsidie. De rechten op een bepaalde subsidie zijn afhankelijk van het verbruik. 

Op welke subsidie je recht hebt, lichten wij graag aan je toe door middel van onderstaand tabel. Overigens begrijpen wij het ook als je hier nog vragen over hebt. Ook telefonisch of via de mail beantwoorden wij graag je vraag over de subsidie van zakelijke zonnepanelen. 


Subsidie Verbruik
SDE++
Groter dan 3x 80 Ampére
ISDE (tijdelijke subsidie)
Tot en met 3x 80 Ampére, en meer dan 50.000 kWh verbruik in een jaar.
EIA
Iedere ondernemer die inkomstenbelasting betaalt kan EIA aanvragen. Ongeacht de aansluiting, zolang de zonnepanelen maar aan de voorwaarden voldoen.
MIA
Iedere ondernemer die inkomstenbelasting betaalt kan MIA aanvragen. Ongeacht de aansluiting, zolang de zonnepanelen maar aan de voorwaarden voldoen.
VAMIL
Iedere ondernemer die inkomstenbelasting betaalt kan VAMIL aanvragen. Ongeacht de aansluiting, zolang de zonnepanelen maar aan de voorwaarden voldoen.
Salderingsregeling
Kleiner dan 3x 80 Ampère

Benieuwd hoeveel jouw organisatie kan besparen?

Ben jij benieuwd hoeveel jouw organisatie kan besparen met zonnepanelen? Onze adviseurs staan je graag te woord om het jou zo inzichtelijk mogelijk te maken.